HR Rendszer

 A szolgáltatás célja:

Szolgáltatásunk elsődleges célja a humán erőforrás hatékonyságának növelése, így a cég fejlesztésének és növekedésének a támogatása. A mini HR rendszer nagy hangsúlyt helyez a szervezeti kultúra tudatos alakítására, a munkatársak bevonására és elköteleződésük, motiváltságuk fokozására, a munkafeladatokkal való azonosulásuk kialakítására, hiszen a szervezeti és egyéni célok szinergiája esetén várható a legmagasabb teljesítmény.

Kinek és milyen esetekben ajánljuk?

Olyan kis és közepes vállalkozásoknak, ahol nincsen HR szakember, vagy munkaügyes.

Olyan esetekben érdemes ezt ha szolgáltatást igény bevenni ha:

  • nehézséget okoz a megfelelő ember megtalálása a meghirdetett pozícióra
  • a közzétett álláshirdetés után nincsen jelentkező
  • elégedetlenek a munkatársak
  • motiválatlanok a munkatársak
  • nincs a céges és egyéni teljesítménynek megfelelő mérési eszköze
  • cégvezetőnek nem jut ideje és energiája a belső folyamatok kezelésére és felügyeletére

Hogyan dolgoznunk?

360 fokos helyzetfelmérés

A felmérés során a megrendelő által körvonalazott elképzelésekre épülve a cég üzleti politikáját világítjuk át az emberi erőforrás szempontjából egyéni interjúk, elektronikus kérdőív vagy fókuszcsoportos beszélgetés és személyes látogatás formájában. A diagnózis alapján javaslatot teszünk a további fejlesztésekre

Munkakör(ök) meghatározása

A fejlesztés kimenete egy olyan kompetencia alapú munkaköri leírás, amely mérhető és számszerű elvárásokat tartalmaz. A munkaköri leírás lehetővé teszi az adott munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák feltérképezését, amely jelentősen növeli a beválás esélyét.

Az elvárások megfogalmazása mellett a kompetenciákhoz illeszkedő megfelelő juttatási csomag kialakítása is fontos. Tanácsadás keretében a Victum ebben is segíthet Önnek, ugyanis akkor lesz eredményes az új munkatárs kiválasztása, ha a munkakör iránti kereslet és kínálat is találkozik

Álláshirdetés

A munkaköri leírást alapul véve olyan álláshirdetést, profil-elvárást fogalmazunk meg, amely növeli az esélyt a jelentkezők megtalálására. Igény szerint ajánlatot teszünk, hogy mely közösségi és internetes felületeken érdemes a leendő munkatársat toborozni.

Toborzás

A Victum partnerének adatbázisából, a beérkezett önéletrajzok, motivációs levelek értékelésével, kiválasztja a három legjobb jelentkezőt, és előkészíti az interjút.

Kiválasztás

A kiválasztás folyamata történhet egyéni interjúkkal, illetve csoportos kiválasztással is. A módszer, kiválasztási technika alkalmazására megfogalmazzuk Önnek javaslatunkat, majd egyeztetése után le is bonyolítjuk a folyamatot.

Beillesztés

A beillesztés során a kiválasztott jelölt és az ügyvezető igazgató közötti megállapodás moderálásában, beszélgetés vezetésében nyújtunk segítséget. A beszélgetés során tisztázódnak a kölcsönös elvárások, valamint létrejönnek az írásbeli és szóbeli megállapodások. A beillesztési folyamathoz egy mentoring rendszert is kialakítunk, amely a minél hamarabbi hatékony munkavégzést teszi lehetővé.

A folyamatot kiegészítő további HR hatékonyságot növelő programok:

Teljesítményértékelés

A teljesítményértékelés az elvárt kompetenciákból indul ki, és mindegyikhez kapcsol egy objektív értékelést. A teljesítményértékelési rendszer bevezetése a szervezetbe fokozatosan történik. A rendszer által teljesítménymutatók állapíthatók meg, amely visszajelzést ad a munkatárs munkavégzéséről. A visszajelzés a munkaadó és munkavállaló számára egyaránt hasznos, hiszen a munkavállaló motivációját jelentősen növeli, a munkaadó pedig információt szerez a szervezetben dolgozók teljesítéséről.

Motivációs rendszer

A motivációs rendszer alapvető célja a munkatársak motivációs igényeinek a felmérése és kialakítása. Az eredmények alapján megállapítható, hogy a négy motivációs tényező közül (anyagi motivációs ösztönzők, érzelmi motivációk, intellektuális motivációk, spirituális motivációk) melyek milyen mértékben határozzák meg a munkatársak motiválhatóságát.

Képzés és fejlesztés

A képzések lehetőséget adnak a munkatársak kompetenciáinak fejlesztésére, amelyek által eredményesebben fognak teljesíteni és jobb minőséget fognak produkálni. Emellett a motivációjukat és elköteleződésüket is jelentősen növeli.

Lépjen kapcsolatba velem és kérjen ajánlatot!

   

Simon Ildikó
vezető tréner, ügyvezető igazgató
+36 30 284 5332
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.