HR Rendszer

 A szolgáltatás célja:

Szolgáltatásunk elsődleges célja a humán erőforrás hatékonyságának növelése, így a cég fejlesztésének és növekedésének a támogatása. A mini HR rendszer nagy hangsúlyt helyez a szervezeti kultúra tudatos alakítására, a munkatársak bevonására és elköteleződésük, motiváltságuk fokozására, a munkafeladatokkal való azonosulásuk kialakítására, hiszen a szervezeti és egyéni célok szinergiája esetén várható a legmagasabb teljesítmény.

Kinek és milyen esetekben ajánljuk?

Olyan kis és közepes vállalkozásoknak, ahol nincsen HR szakember, vagy munkaügyes.

Olyan esetekben érdemes ezt ha szolgáltatást igény bevenni ha:

  • nehézséget okoz a megfelelő ember megtalálása a meghirdetett pozícióra
  • a közzétett álláshirdetés után nincsen jelentkező
  • elégedetlenek a munkatársak
  • motiválatlanok a munkatársak
  • nincs a céges és egyéni teljesítménynek megfelelő mérési eszköze
  • cégvezetőnek nem jut ideje és energiája a belső folyamatok kezelésére és felügyeletére

Hogyan dolgoznunk?

360 fokos helyzetfelmérés

A felmérés során a megrendelő által körvonalazott elképzelésekre épülve a cég üzleti politikáját világítjuk át az emberi erőforrás szempontjából egyéni interjúk, elektronikus kérdőív vagy fókuszcsoportos beszélgetés és személyes látogatás formájában. A diagnózis alapján javaslatot teszünk a további fejlesztésekre

Munkakör(ök) meghatározása

A fejlesztés kimenete egy olyan kompetencia alapú munkaköri leírás, amely mérhető és számszerű elvárásokat tartalmaz. A munkaköri leírás lehetővé teszi az adott munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák feltérképezését, amely jelentősen növeli a beválás esélyét.

Az elvárások megfogalmazása mellett a kompetenciákhoz illeszkedő megfelelő juttatási csomag kialakítása is fontos. Tanácsadás keretében a Victum ebben is segíthet Önnek, ugyanis akkor lesz eredményes az új munkatárs kiválasztása, ha a munkakör iránti kereslet és kínálat is találkozik

Álláshirdetés

A munkaköri leírást alapul véve olyan álláshirdetést, profil-elvárást fogalmazunk meg, amely növeli az esélyt a jelentkezők megtalálására. Igény szerint ajánlatot teszünk, hogy mely közösségi és internetes felületeken érdemes a leendő munkatársat toborozni.

Toborzás

A Victum partnerének adatbázisából, a beérkezett önéletrajzok, motivációs levelek értékelésével, kiválasztja a három legjobb jelentkezőt, és előkészíti az interjút.

Kiválasztás

A kiválasztás folyamata történhet egyéni interjúkkal, illetve csoportos kiválasztással is. A módszer, kiválasztási technika alkalmazására megfogalmazzuk Önnek javaslatunkat, majd egyeztetése után le is bonyolítjuk a folyamatot.

Beillesztés

A beillesztés során a kiválasztott jelölt és az ügyvezető igazgató közötti megállapodás moderálásában, beszélgetés vezetésében nyújtunk segítséget. A beszélgetés során tisztázódnak a kölcsönös elvárások, valamint létrejönnek az írásbeli és szóbeli megállapodások. A beillesztési folyamathoz egy mentoring rendszert is kialakítunk, amely a minél hamarabbi hatékony munkavégzést teszi lehetővé.

A folyamatot kiegészítő további HR hatékonyságot növelő programok:

Teljesítményértékelés

A teljesítményértékelés az elvárt kompetenciákból indul ki, és mindegyikhez kapcsol egy objektív értékelést. A teljesítményértékelési rendszer bevezetése a szervezetbe fokozatosan történik. A rendszer által teljesítménymutatók állapíthatók meg, amely visszajelzést ad a munkatárs munkavégzéséről. A visszajelzés a munkaadó és munkavállaló számára egyaránt hasznos, hiszen a munkavállaló motivációját jelentősen növeli, a munkaadó pedig információt szerez a szervezetben dolgozók teljesítéséről.

Motivációs rendszer

A motivációs rendszer alapvető célja a munkatársak motivációs igényeinek a felmérése és kialakítása. Az eredmények alapján megállapítható, hogy a négy motivációs tényező közül (anyagi motivációs ösztönzők, érzelmi motivációk, intellektuális motivációk, spirituális motivációk) melyek milyen mértékben határozzák meg a munkatársak motiválhatóságát.

Képzés és fejlesztés

A képzések lehetőséget adnak a munkatársak kompetenciáinak fejlesztésére, amelyek által eredményesebben fognak teljesíteni és jobb minőséget fognak produkálni. Emellett a motivációjukat és elköteleződésüket is jelentősen növeli.

 Tanácsadóink

Simon Ildikó

Vezető tréner

Majoros Zsuzsa

 

Hajdu Máté

 

Lépjen kapcsolatba velem és kérjen ajánlatot!

Hajdu Máté

Értékesítési és Marketing Koordinátor

0620 461 46 10

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.