Fontos pozícióba ne az utcáról elsőként beeső embert vegyük fel! A kiválasztás művészet!

Minden cég küzd valamilyen szintű fluktuációval, és régen felismerte, hogy egy új dolgozó legalább 3 hónapig nem “termel”, és még több régi dolgozó energiáját, idejét is leköti a betanuláskor. Mi ezt lerövidítjük, megkönnyítjük, rendszerbe rakjuk. Hogyan?

HR stratégia

Ha a cég rendelkezik HR stratégiával, akkor megnézzük, hogy az új belépők integrálása hogyan illeszkedik ebbe, ha nincs, akkor első lépésben elkészítjük.

Célkitűzések

A vezetőkkel, a HR csapattal közösen megfogalmazzuk az elérendő célokat.

Helyzetfelmérés

Szükséges egy gyors felmérés arról, hogy az új belépők milyen arányban maradnak a cégnél, melyek a blokkerek, melyek a segítő tényezők. Erről a felmérésről készül egy riport, amely tartalmazza az onboarding lépéseit, idői ütemezését.

Toborzás, kiválasztás

Kulcspozícióba segítünk megtalálni a megfelelő embert, részt veszünk az interjún, és az utolsó 3-4 jelölttel 3 órás időtartamban a meglévő kollegákat bevonva tréningszerű  kiválaasztási alkalmat tervezünk és vezetünk, ahol helyzetgyakorlatok alapján jobban megismerhetőek a jelöltek, mint sima interjú keretében.

Műhelymunkák

Az egyes részlegek/osztályok/csoportok vezetőivel közös műhelymunka keretében véglegesítjük az onboarding projekt lépéseit, tennivalóit. 

Mentorképzés

Az onboarding program legfontosabb szereplői a mentorok, és mivel ők elsősorban szakemberek, fontos, hogy képzést kapjanak a felnőtt-tanulásról, a mentorálás eszközeiről. Ez a képzés lehet online oktatóvideókkal, vagy jelenléti képzéssel.

Monitorozás

Az onboarding bevezetésével egyidőben havi rendszerességgel tartjuk a kapcsolatot a vezetőkkel, a HR csapattal, a mentorokkal, egyéni vagy csoportos formában, hogy a változtatásokat időben el tudjuk végezni, ha szükséges, illetve a mentoroknak biztosítsunk lehetőséget a továbbtanulásra, a tapasztalatok megbeszélésére. 

Pályakezdők beilleszkedése

A munkaerőiacon egyre fiatalabb dolgozók jelennek meg, a digitális nemzedék tagjai ők, akik speciális és kreatív beilleszkedési eszközöket, megközelítést igényelnek. Segítünk a HR csapatnak, a vezetőknek, hogy cégre szabott kreatív megoldásokat tudjanak alkalmazni ennek a korosztálynak a felvételében és beillesztésében.

Amennyiben egy tréningünk vagy szolgáltatásunk elnyerte tetszését, kérjen tőlünk ajánlatot. 24 órán belül válaszolunk!