Kulturális megértés a munkavállalók foglalkoztatásában

  • A képzésen, műhelymunkákon megmutatjuk, hogy az egyes kultúrák milyen területeken térnek el egymástól, és hogyan jelennek ezek meg a mindennapi munkavégzésben.
  • Felkészítjük a vezetőket arra, hogyan kell interkulturális csapatot vezetni, feladatokat kiadni, motiválni, számonkérni.
  • A magyar munkavállalókat felkészítjük a vendégmunkások kultúrájának sajátosságaira, megmutatjuk, hogy milyen kihívások várhatóak a velük való együttműködésben, és ezeket hogyan kell megoldani.
  • Az érkező vendégmunkásoknak egy gyors interkulturális felkészítőt tartunk, hogy Magyarországon mi jellemző a munkakultúrára, hogyan tudnak kulturálisan a leggyorsabban beilleszkedni.

A képzéseket olyan formában szervezzük, amely figyelembe veszi a mindennapi munkavégzést, rövid, dinamikus, gyakorlatiorientált formában segítünk a kulturális különbségekből fakadó konfliktusok megelőzésében, kezelésében.

 

Kulturális megértés az ügyfelek hatékony kezelésében

  • A képzéseken, műhelymunkákon -akár angol, német nyelven is elérhető – megtanítjuk  a vezetőknek és a munkatársaknak az eltérő kulturális háttérből fakadó kommunikációs, konfliktuskezelési, projektmenedzsment eszközök alkalmazását, hogy hatékonyan tudják végezni munkájukat csapatban.
  • Azoknál a cégeknél, ahol az ügyfelek más kultúrából érkeznek, az ügyfelekkel dolgozó kollégákat megtanítjuk az egyes munkakultúrákra jellemző elemeket, így növelhető lesz az ügyfél elégedettsége, csökkennek a félreértésekből fakadó feszültségek.
  • Amennyiben a cég külpiacra szeretne kijutni, külföldön szeretne terjeszkedni, vagy munkatársainak külföldi kiküldetést tervez, célszerű egy interkulturális megértés témájú képzésen, műhelymunkán részt venni, a konkrét országokra lebontott munkakukturális, tárgyalástechnikai, üzletkötési szokásokat, jellemzőket megérteni, megismerni, és ezek kezelésére felkészülni.

A képzéseket olyan formában szervezzük, amely figyelembe veszi a mindennapi munkavégzést, rövid, dinamikus, gyakorlatiorientált formában segítünk a kulturális különbségekből fakadó konfliktusok megelőzésében, kezelésében.

 

Cégünk ügyvezető igazgatója, Simon Ildikó 8 éven át tartott Interkulturális tárgyalástechnika és felkészítés témájú képzéseket a hazai vállalkozásoknak a HEPA Exportfejlesztési Ügynökség megbízásából, illetve Interkulturális ismeretek modullal szerepel az Exportakadémia programjában.

 

Amennyiben egy tréningünk vagy szolgáltatásunk elnyerte tetszését, kérjen tőlünk ajánlatot. 24 órán belül válaszolunk!